Proiectul LINK este asociat cu criptomoneda Chainlink (LINK)

Da, sunt de acord ca multe proiecte din lumea cripto vor disparea. Asta pentru ca nu au utilitate si/ sau echipa capabila. Insa eu vreau sa ma concentrez in mare parte pe proiectele de viitor. Probabil voi prezenta si anumite meme coin-uri, dar doar pentru a stii tu, cel ce imi citesti articolele, la ce sa te astepti. 

 

Proiectul LINK este asociat cu criptomoneda Chainlink (LINK). Chainlink este o retea descentralizata de oracole care conecteaza contractele inteligente cu datele din lumea reala. 

 

Este unul din proiectele solide din acest domeniu, vazut de multi ca fiind de viitor, avand in vedere si inovatiile pe care le aduce.

 

Oracolele sunt servicii sau noduri care furnizeaza informatii externe verificabile catre blockchain-uri, permitand astfel contractelor inteligente sa interactioneze cu date externe intr-un mod sigur si de incredere.

 

Acest proiect se concentreaza pe oferirea datelor intr-un mod sigur si de incredere. Prin utilizarea mecanismelor de consens si a tehnologiilor criptografice, proiectul asigura ca datele furnizate de oracole sunt autentice si nu pot fi manipulate.

 

Scopul principal al Chainlink este de a rezolva problema izolarii blockchain-urilor de datele si resursele externe. Prin intermediul retelei Chainlink, contractele inteligente pot accesa si utiliza date in timp real, precum preturile criptomonedelor, date meteo sau informatii financiare.

 

Tokenul criptografic asociat proiectului Chainlink se numeste LINK. Acesta este utilizat pentru a plati serviciile oracolelor, pentru a stimula participarea nodurilor si pentru a asigura securitatea retelei.

 

Chainlink a fost lansat in anul 2017 de catre Sergey Nazarov si Steve Ellis. Proiectul a castigat o mare popularitate in industria blockchain datorita solutiilor sale inovatoare si a parteneriatelor incheiate cu diverse companii si proiecte.

 

Chainlink a fost implementat pe diferite blockchain-uri majore, cum ar fi Ethereum, Binance Smart Chain si Polkadot, si este folosit intr-o varietate de aplicatii si industrii, inclusiv finante decentralizate (DeFi), asigurari, jocuri blockchain si multe altele.

 

Acesta este proiectat pentru a fi interoperabil cu diferite blockchain-uri si protocoale, permitand contractelor inteligente sa acceseze date de pe mai multe platforme. Aceasta capacitate de interoperabilitate extinde functionalitatile contractelor inteligente si le ofera acces la o gama mai larga de informatii.

 

Chainlink a incheiat parteneriate cu numeroase companii si proiecte majore din industrie, inclusiv Oracle, Google Cloud, SWIFT si ConsenSys. Aceste parteneriate si integrari extind utilizarea Chainlink si aduc adoptie la scara larga.

 

Din punct de vedere al comunitatii, acest proiect are o comunitate puternica si activa de dezvoltatori si entuziasti care contribuie la imbunatatirea proiectului. 

 

De asemenea, echipa de dezvoltare a Chainlink continua sa lucreze la imbunatatiri tehnologice si extinderea functionalitatilor pentru a ramane in pas cu cerintele pietei.

 

Totusi, inainte de a investi in vreun proiect, fa-ti research-ul foarte atent. 

 

Rezumatul acestui articol: 

  • Link este moneda proiectului Chainlink 
  • Tehnologia pe care a dezvoltat-o acest proiect este folosit si de proiecte mari din acest domeniu, precum Ethereum sau Binance 
  • Parteneriatele incheiate de acest proiect sunt cu Oracle, Google Cloud, SWIFT sau ConsenSys
  • Chainlink este o retea descentralizata de oracole care conecteaza contractele inteligente cu datele din lumea reala.

 

Vrei sa afli mai multe informatii despre criptomonede? Afla ca avem si un program de mentorat. Nu trebuie sa ai informatii despre trading, noi te putem lua de la zero si sa te ducem pana la nivelul de expert.

 

Poti programa un apel 1-1 sa vedem daca te califici de pe link-ul asta:  https://vasydzf.activehosted.com/f/43   

 

Te asteptam.