De ce nu esti fericita inca

Principalul factor care iti influenteaza greuateaeste ca mananci mult. Hei,

Vasy aici!

Nu neaparat ca mananci un volum mare de mancare, te ingrasa, ci faptul ca mancam putin, dar caloric.

Si ce inseamna asta?

Pe scurt. Daca mananci un croisat cu ciocolata, vei avea undeva la 400kcalorii, dar daca mananci un piept de pui cu un pilaf si cateva legume, vei avea undeva tot la 400-450kcalorii.

Zaharul nu este pricipala ta problema. Ci zaharul, sarea si grasimile, exact.

De ce oare? Pai simplu. Atunci cand mancam aceste trei elemente, ca sa le numesc asa, zilnic, se amplifica un hormon numit DOPAMINA

Dopamina este practic un hormon al fericirii ( de aici adictia de dulce ), dar acest hormon nu se amplifica dintr-o data, ci daca mancam zilnic, in exces aceste 3 elemente.

Problema zaharului a aparut acum 20-30 de ani, deoarece industria s-a modernizat si a descoperit ca noua ne place foarte mult zaharul.

Astfel, chimistii din industrie, au scos grasimile din alimente si le-au inlocuit cu zaharul mult iubit, care azi ne-a adus la adictie.

Cantitatea de zahar este mult prea mare in alimentaia noastra, fata de acum 30-40 de ani, deoarece alimentele procesate nu erau asa la indemana cum noi le avem astazi.

Iti spun asta pentru ca si eu am avut problema cu zaharul, si inca o am, dar acum este sub control pentru ca am invatat cum sa fac asta.

Ganditi-va putin. Industria alimentara este strans legata de sistemul sanitar ( medicamente ).

Astfel, ne-au creat ” drogul „, apoi incearca sa ne amelioreze cu medicamente, deoarece mancand zahar, putem ajunge la diabet, iar diabetul se trateaza in principal cu medicamente. Este doar un exemplu, printre altele.

De ce multi medici iti recomanda sa faci analize, care mai apoi sa iti recomande pastile de sute sau mii de lei, si nu iti recomanda sa ai grija la ce mananci, sa faci sport, dar mai ales cum sa faci asta. E mai important sa iti spuna cum sa o faci, decat doar sa o faci.

Nimeni nu vrea sa se complice. O pastila nu rezolva totul, ea doar amelioreaza, cat timp o consumi.

Te incurajez sa MANANCI MAI SANATOS, SA FACI SPORT, SA BEI APA ( NU SUC SAU ALCOOL ), SA DORMI MINIM 7 ORE!

Multumesc ca esti aici si ma sustii!

Cu drag, Vasy!
Iti recomand sa intri in grupul pe care l-am pregatit pentru tine.
https://www.facebook.com/groups/2315418661909896/