CUM sa iti gasesti motivatia?

Salutare!

Vasy sunt, iar in acest mail o sa vorbim despre un subiect care, dupa cum am observat, este un impediment pentru multe persoane.

Anume, MOTIVATIA, sau lipsa acesteia.

Am fost intrebat: “Vasy, eu as vrea sa slabesc, as vrea sa ma mentin,dar cum sa imi gasesc motivatia?“.

As minit daca as spune ca este simplu, dar hai sa iti spun cum a fost la mine, de unde a venit motivatia?

Se pare ca eu am ales calea grea, cea viscerala, pordind totul de la micile episoade depresive pe care aveam sa le resimt de mic.

Atunci cand, in scoala generala mergeam semestrial sau anual la cabinetul medicului pentru a ne cantari si masura.

Mda, poate ca e un subiect care pentru multi e banal, dar cum e pentru cei care au kilograme in plus? JALNIC.

Asa ma simteam si eu, era cel mai urat moment din scoala. Unde fiecare se mandrea cu kilogramele lui, iar tu ( cazul meu ), aveai cele mai multe..

Mult timp nu am realizat sau am incercat sa nu pun la suflet, dar problema a fost cand am inceput sa imi dau seama ca treaba e groasa..rau..

Sau cand fetele imi spuneau: “Tu esti dragut, dar esti prea grasut..”..

Cum totul a fost o frustrare, pentru mine s-a transformat in motivatie.

Dar si problemele de sanatate, despre care ti-am spus in e-mailul precedent, anume ca eram predispus oricand la diabet din cauza excesului de zahar din organsim.

Dar tie, tie nu iti recomand varianta mea, nu varianta grea prin care am trecut eu. Astfel ca, cu timpul, mi-am dat seama ca asa iti recapteti motivatia, pentru ca ce crezi?! Ea vine si pleaca.

Îmi vine în gând, acum, un citat a lui Dalai Lama sugestiv:
” Oamenii își sacrifică sănătatea, ca să facă bani.
   După care își cheltuie banii, ca să își recupereze sănătatea.
   Sunt îngrijorați de viitor, încât nu se mai pot bucura de prezent…
   Rezultatul e că nu trăiesc nici în prezent, nici în viitor.     Trăiesc de parcă nu vor muri niciodată și mor de parcă n-ar fi trăit niciodată.”

Mulțumesc și sunt recunoscător pentru acel punct de cotitură care m-a condus la liniștea și pacea sufletească de acum. Îmi ascult corpul și sufletul și trăiesc clipa prezentă la maxim.

Te-ai gandit vreodata care este rodul muncii noastre?

Niste obiecte de care suntem atrasi pe moment, precum erau piratii de aur, riscand sanatatea si facand rate pentru 10 ani, la o masina care in cativa ani nu va mai valora nici jumatate?

Acum vreau sa iti furnizez niste exercitii care cu siguranta iti vor reda in suflet si in inima, in primul rand constientizarea faptului ca trebuie sa iei o decizie si sa te schimbi, dar si motivatia care te va face sa incepi.

Sunt convins că în viață fiecăruia a existat un punct de ocolis și mi-ar plăcea să împărtășești cu mine experiența ta.

Bineînțeles dacă și tu simți să o faci .

Dacă simți să- mi povestești pe scurt câte ceva despre tine, despre ce te-a determinat să cauți cum să trăiești în armonie cu al tau corp, sunt aici pentru tine și m-aș bucura să te cunosc mai bine.

Acestea fiind zise, hai să trecem la prima ta misiune din această călătorie, pe care o vei practica începând de acum până la final.

Este vorba de o carte a Rhondei Byrne, Puterea recunostintei, care spune asa pe scurt ceea ce si tu trebuie sa faci.

 

 

Începe cu practicarea recunoștinței imediat ce ai deschis ochii, dimineața:
Mulțumesc cu recunoștință că m-am trezit.
 
După ce deschizi ochii afirmă: Mulțumesc cu recunoștință că pot vedea, pot auzi, pot simți, pot gandi.
 
Respiră profund și spune: Mulțumesc cu recunoștință pentru aerul pe care îl respir, mulțumesc cu recunoștință pentru că pot respira.
 
În timp ce te ridici afirmă: Mulțumesc cu recunoștință pentru corpul meu, pentru funcționarea tuturor organelor interne, mușchilor, oaselor, țesuturilor, celulelor.
 
Îndreaptă-ți privirea către geam și afirmă: Mulțumesc cu recunoștință pentru soare, ciripitul păsărelelor, vânt, ploaie, ninsoare (ceeea ce vezi tu când te uiți pe geam).
 
Pe drumul către baie afirmă: Mulțumesc cu recunoștință pentru că pot merge, pot acționa. Astfel folosești déjà un timp, care oricum trecea și mintea ta “zburda pe câmpii”, pentru a te centra și sincroniza cu energia recunoștinței și a mulțumirii.
 
Dacă atunci când sună ceasul să te trezești, gândurile tale sunt de genul “iar trebuie să mă trezesc”, “iar mă așteaptă o zi de munca”…energia pe care o hrănești este cea a nemulțumirii.
 
Vestea bună este că tu ești persoana care controlează cu ce energie îți începi ziua si această energie își pune amprenta pe experiențele pe care le vei atrage în timpul zilei.
 
În timp ce te pregătești de culcare, practică recunoștința tot “din mers” așa cum ai făcut și dimineață: Mulțumesc cu recunoștință pentru că mă pot spăla, pentru apa care îmi curăță impuritățile corpului fizic.
 
Mulțumesc cu recunoștință pentru patul în care dorm, pentru pernă, pentru lenjerie. Mulțumesc cu recunoștință pentru somnul liniștit care îmi regenerează celulele.
 

cu recunoștință pentru……. Lasă-ți creativitatea să te inspire și adormi în această minunată energie de vibrație înaltă.

Acest lucru este practic o sesiune de MINDSET, dupa cum ti-am zis in mailul 2, dintre cei 5 piloni.

Incepe inca de maine sa practici asta, iar daca nu ti-ai facut o agenda sau un jurnal inca, te rog sa o faci si sa iti scrii asta acolo, pana ce inveti!

Apoi pune metoda mea cap la cap si incepe sa iti transformi corpul ala INTR-O EROINA care esti!

Si cel ami important, FII SINCERA CU TINE! Esti unica!

Astept sa imi scrii pe messenger sau sa imi lasi un raspuns la acest mesaj si sa imi spui daca si tu ai inceput sa practici aceasta metoda a recunostintei.

Cu drag, Vasy Fitec!

Care asteapta cu nerabdare raspunsul de la tine!