Ce are Litecoin si Google in comun?

Litecoin (LTC) este o criptomoneda populara, creata in 2011 de catre Charlie Lee, fostul inginer de la Google. 

 

Charlie Lee este un om de stiinta in domeniul calculatoarelor si un dezvoltator de software de origine americana, cunoscut in special ca fiind creatorul Litecoin (LTC) si unul dintre pionierii din domeniul criptomonedelor. Iata cateva informatii despre el:

 

Fondatorul Litecoin: In 2011, Charlie Lee a creat Litecoin ca o varianta alternativa a Bitcoinului. El a dorit sa creeze o criptomoneda care sa ofere tranzactii mai rapide si sa fie mai eficienta in ceea ce priveste minarea. Litecoin a fost una dintre primele criptomonede care au fost lansate dupa Bitcoin.

 

Charlie Lee are o experienta solida in domeniul tehnologic. Inainte de a crea Litecoin, a lucrat la Google ca inginer software timp de mai multi ani. A contribuit la dezvoltarea unor produse si proiecte importante, in special in domeniul tehnologiilor mobile.

 

Aceasta moneda a fost conceputa ca o versiune „mai usoara” a Bitcoinului, cu tranzactii mai rapide si o arhitectura tehnologica diferita.

 

 Litecoin utilizeaza aceeasi tehnologie de baza ca si Bitcoin, cunoscuta sub numele de blockchain. Acesta este un registru distribuit, in care toate tranzactiile sunt inregistrate si verificate de catre participantii retelei.

 

Aceasta difera de Bitcoin in cateva moduri cheie. Una dintre cele mai notabile diferente este algoritmul de minare. 

 

Litecoin utilizeaza un algoritm numit „Scrypt”, care permite o viteza de procesare mai rapida si o rezistenta mai mare la mineritul cu echipamente specializate (ASICs). 

 

De asemenea, Litecoin are un timp de bloc mai scurt, de aproximativ 2,5 minute, comparativ cu cele aproximativ 10 minute ale Bitcoinului, ceea ce duce la tranzactii mai rapide.

 

Oferta maxima de Litecoin este de 84 de milioane de monede, de patru ori mai mare decat oferta maxima de Bitcoin. 

 

Aproximativ 66% din oferta totala de Litecoin a fost deja minata pana in prezent. Procesul de emisie a Litecoin este similar cu cel al Bitcoin, cu o reducere a recompenselor pentru minerit la fiecare 840.000 de blocuri.

 

Litecoin a fost creat initial pentru a fi o moneda digitala alternativa, folosita pentru efectuarea de plati rapide si ieftine. Totusi, Litecoin a fost adoptat si de alte servicii si comercianti si poate fi utilizat pentru cumparaturi, transferuri de bani si chiar pentru jocuri online.

 

Este una dintre cele mai cunoscute si tranzactionate criptomonede de pe piata. Pretul sau este determinat de oferta si cererea de pe diferite platforme de tranzactionare si poate fluctua semnificativ.

 

Litecoin este considerat adesea „argintul 2.0” al criptomonedelor deoarece exista o analogie intre Litecoin si Bitcoin in ceea ce priveste relatia dintre aur si argint in lumea traditionala a metalelor pretioase. Iata cateva motive pentru care Litecoin a primit aceasta denumire:

 

Relatia cu Bitcoin: Litecoin a fost creat ca o varianta alternativa a Bitcoinului, folosind aceeasi tehnologie de baza, dar cu cateva diferente semnificative. Astfel, Litecoin se aseamana cu Bitcoin in multe feluri, dar aduce si unele imbunatatiri, asa cum argintul este asemanat cu aurul.

 

Complementaritate: Aurul si argintul sunt adesea privite ca doua metale pretioase complementare. Similar, Litecoin a fost conceput pentru a fi complementar Bitcoinului. Litecoin ofera tranzactii mai rapide si o eficienta mai mare in ceea ce priveste minarea, permitand astfel completarea functionalitatilor oferite de Bitcoin.

 

Valorile de piata: Bitcoin este cea mai valoroasa si cunoscuta criptomoneda de pe piata, fiind comparata cu aurul. In acelasi timp, Litecoin ocupa o pozitie secundara in ceea ce priveste capitalizarea de piata si recunoasterea globala, asemenea argintului in comparatie cu aurul.

 

Utilizarea si adoptia: Litecoin este adesea utilizat pentru tranzactii mici si rapide, fiind preferat in anumite cazuri in care Bitcoin poate fi considerat prea lent sau costisitor. 

 

Acest rol similar cu cel al argintului, care este utilizat in mod obisnuit in diferite aplicatii industriale si in obiecte de uz cotidian.

 

Vrei sa afli mai multe informatii despre criptomonede? Afla ca avem si un program de mentorat. Nu trebuie sa ai informatii despre trading, noi te putem lua de la zero si sa te ducem pana la nivelul de expert. 

 

Acum poti intra la cursul gratuit de investitii in cryptomonede: https://startincrypto.ro