Bitcoin este o criptomoneda digitala descentralizata, creata in 2009 de o persoana sau un grup de persoane sub pseudonimul Satoshi Nakamoto. Whitepaper-ul proiectului a fost postat in 2008.
In timpul activitatii sale in comunitatea Bitcoin, Satoshi Nakamoto a comunicat si a colaborat cu alti dezvoltatori prin intermediul forumurilor de discutii si a mesajelor de e-mail. Insa in aprilie 2011, Nakamoto a incetat sa mai participe activ si a parasit comunitatea.
Se estimeaza ca Satoshi Nakamoto detine o cantitate semnificativa de Bitcoin, deoarece a minat in perioada initiala cand dificultatea de minare era scazuta.
Totusi, aceasta rezerva nu a fost miscata sau cheltuita in mod semnificativ, iar multi speculeaza ca Nakamoto a ales sa-si pastreze anonimatul si sa nu isi foloseasca Bitcoin-urile.
1 Bitcoin (BTC) este cea mai mare unitate a Bitcoinului. Un Bitcoin este format din 100 de milioane de satoshi.
1 satoshi este cea mai mica unitate a Bitcoinului. Reprezinta o suta de milioanezime dintr-un Bitcoin.
Aceasta subdiviziune in satoshi permite flexibilitate in tranzactii si faciliteaza utilizarea Bitcoinului in diverse scenarii, chiar si in cazul in care pretul Bitcoinului creste in valoare.
De exemplu, daca pretul unui Bitcoin este de 50.000 de dolari, atunci 1 satoshi ar valora 0,0000005 dolari. Utilizarea satoshi permite tranzactii de valori mici si microplati in cadrul retelei Bitcoin.
Bitcoin utilizeaza o tehnologie numita blockchain sau lant de blocuri. Blockchain-ul este un registru public si distribuit, care inregistreaza toate tranzactiile Bitcoin efectuate vreodata. Aceasta asigura transparenta si siguranta tranzactiilor.
Aecsta este descentralizat, ceea ce inseamna ca nu este controlat de nicio institutie sau guvern.
Tranzactiile sunt validate de participanti ai retelei Bitcoin, numiti mineri, care rezolva probleme matematice complexe pentru a verifica tranzactiile.
Exista o cantitate limitata de Bitcoin care poate fi creata. Limita maxima este de 21 de milioane de Bitcoin-uri. Acest aspect face ca Bitcoin sa fie o resursa deflationista, iar multi sustinatori cred ca acest lucru il face mai valoros in comparatie cu monedele traditionale.
Pentru a detine Bitcoin, ai nevoie de un portofel digital, care poate fi sub forma de aplicatie pe telefonul mobil, un software pe computer sau un dispozitiv hardware specializat.
Portofelele Bitcoin stocheaza cheile private necesare pentru a accesa si gestiona Bitcoin-urile tale.
Tranzactiile Bitcoin pot fi efectuate in mod rapid si cu taxe reduse in comparatie cu tranzactiile traditionale. Cu toate acestea, in perioadele de trafic intens, timpul de confirmare a tranzactiilor poate creste.
Pretul Bitcoin-ului este cunoscut pentru volatilitatea sa. Valorile pot fluctua semnificativ intr-un interval scurt de timp.
Aceasta poate crea oportunitati de castig, dar si riscuri semnificative.
Bitcoin poate fi folosit pentru efectuarea platilor online, pentru tranzactii peer-to-peer, pentru investitii si pentru diversificarea portofoliilor. In plus, a aparut si posibilitatea acceptarii Bitcoin ca forma de plata in anumite magazine sau restaurante.
Vrei sa afli mai multe informatii despre criptomonede? Afla ca avem si un program de mentorat. Nu trebuie sa ai informatii despre trading, noi te putem lua de la zero si sa te ducem pana la nivelul de expert.
Poti programa un apel 1-1 sa vedem daca te califici de pe link-ul asta: https://vasydzf.activehosted.com/f/43
Te asteptam.